I Warren Buffets fotspår

Är man intresserad av aktier och ekonomi stöter man förr eller senare på namnet Warren Buffet. Vem är han? En enkel fråga men ett svårt svar.

Kort kan man säga att han just nu är världens rikaste eller näst rikaste. Beroende på hur det går på de amerikanska börserna. Buffet är största ägare i det gigantiska investmentbolaget Berkshire Hathaway. Bolaget har ca 280 miljarder dollar i tillgångar, varav 28 miljarder i kontanter. Hemsidan är informativ om man gillar att läsa mängder med text. Designen har de sparat in på.

Hur har Warren Buffet blivit så rik? Genom att vara extremt långsiktig och tålmodig har han tillsammans med sin kompanjon Charlie Munger byggt upp bolaget sedan 60 talet. Avkastningen har varit ca 20 % under 40 års tid. Det gör Buffet till en av de mest framgångsrika investerarna någonsin i modern tid.

Buffet tar ut en lön på $100 000 per år. Han bor kvar i det hus han köpte 1958 för $31 500.

Vad är det då jag tycker är så intressant med Warren Buffet? Hans framgångar kan i stort sett vem som helst upprepa, fast i mindre skala. De enkla regler han använder sig av kan lätt kopieras.

Annonser

3 comments on “I Warren Buffets fotspår

    • Skoj att du är intresserad av Warren Buffet. Han är närmast kultförklarad bland privat investerare. Oraklet från Omaha kallas han ibland.

  1. Ping: Se upp med förhoppningsbolagen « Brachyura’s finans blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s