Lars Ohly väljer bil

Jag sitter som vanligt och läser tidningarna på nätet. I dagens mediebrus får man vara väldigt selektiv. Just nu är det lätt att få en känsla av uppgivenhet.

Nästan alla ekonomiska nyheter är dåliga. Man kan inte annat än hålla med vår ”käre” arbetsmarknadsminister Sven Otto Litorin när han förra året sa ”Det är åt helvete”.

En artikel i SVD som fångade mitt intresse, handlar om Vänsterpartiets Lars Ohly där han berättar om sitt val av bil. Han köpte en begagnad Ford Focus Flexifuel från 2001.

I dagarna när SAAB håller på att gå under väcks debatten om staten och politiker skall köra svenska bilar.  Lars Ohly sätter fingret på den springande punkten, svenska bilar är helt enkelt för dyra för vanligt folk.

Jag roade mig med att gå in på www.volvocars.com och titta på vad listpriset är för en V50. Den billigaste kostar 206 000 kr. Med tillbehör är man nog uppe i minst 230 000 kr. Efter 3-4 år har bilens värde halverats.  En kostnad på ca 3 000 kr i månaden. Lägg sen till driv medel, skatt, försäkring, verkstads besök och däckbyten.

I dagens bistra verklighet lär nog svensken tänka till en och två gånger innan det blir en ny bil. Det går alltid att köpa en mindre bil.

En liten mikro bil.

Lars Ohlys nya bil?

Annonser

2 comments on “Lars Ohly väljer bil

  1. Ping: Röda djävulen « Brachyura’s finans blogg

  2. Ping: Cirkus Gudrun på Gotland « Brachyura’s finans blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s