Lite mindre att leva för

Säg den lycka som blir långvarig. Jag trodde att det var slut med bonusar och skandaler. Men nej. Denna helg saknade jag ett tema för nytt blogg inlägg. Nu blir det tyvärr, får man säga ett nytt inlägg om bonusar, pensioner och AMF.

Det positiva är att man nu börjar känna till de huvudsakliga aktörerna. Ingrid Bonde, Christer Elmhagen och Ingvar Skeberg har alla blivit mer eller mindre riksbusar vid detta laget. AMF har tidigare haft som slogan att deras sparare ”har lite mer att leva för”. I SVD kan jag läsa att stormen mot AMF i veckan tilltog. Den stora nyheten var att före detta VD’n Christer Elmhagens pension uppgår till över hundra miljoner. Christer har fått mer att leva för.

Fredrik Braconier på SVD skriver att ”AMF’s omoral lyser i neonljus”. Genom att cheferna tar ut sin pension ur ett döende system, ökar bördan för de mindre spararna.

Stina Sundell, informationschef på AMF berättar att folk är missnöjda med AMF(veckans underdrift) men även känner en stor vanmakt i finanskrisens spår. Folk är framför allt missnöjda med Bush, PPM, bankerna och regeringen(den f.d socialdemokratiska och nuvarande alliansen). Stina säger, att även om det inte delades ut en krona i bonus skulle det behövas ett stort återtag.

Det som jag själv tycker är intressant i hela denna historia är den totala brist på insikt om vilka värderingar bolagets egna kunder har.  Jag måste än en gång nämna att bolaget ägs till hälften av LO. Missnöjet jäser inom LO leden.

De som är missnöjda med AMF uppmanar jag att ge sig till känna på pensionsbloggen och fundera på att byta bolag om det är möjligt. Undertecknad har själv skrivit där…

Kanske dax att spara en del av sin lön i fysiskt GULD? Där sker inget återtag. Guld har varit en säker investering sedan människan började använda mynt som betalning. Ni kan läsa mer om guld på Cornucopias blogg. Han har bra koll på guldpriset.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s