Wanja kan inte läsa?

Strax midnatt. Kan inte låta bli att skriva några rader. Sitter som vanligt och läser SVD på nätet.

LO’s Wanja Lundby-Wedin och arbetsgivarnas Urban Bäckström berättar att de känner sig lurade. Skälet till detta,är det pensionsavtal som styrelsen i AMF har slutit med förre VD’n Christer Elmhagen. De senaste fem åren har han fått 48,5 miljoner kr. Både Wanja och Urban har suttit med i denna styrelse och godkännt avtalet. Det står till och med i årsredovisningen.

De svenska pensionsspararna undrar förmodligen vilken kompetens det krävs för att sitta i styrelsen för AMF Pension? Antingen är man fackpamp eller höjdare inom näringslivet. Någon annan kompetens lär visst inte behövas?

Jan Almgren har en mycket intressant kolumn, där han total sågar Wanja. Hon har suttit i AMF’s styrelse i 15 år. Under den tiden har hon gått på över 100 styrelsemöten. Almgren tycker att Wanjas uttalanden är bisarra. Han undrar om Wanja har sovit sig igenom 15 år på AMF eller bluffar allt vad hon kan.

En sak är säker Wanja kommer få det svårt att sitta kvar. Dem kända LO företrädaren Stig Malm fick avgå 1993 när han i BPA’s styrelse beviljade Göran Lövgren en hög pension.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s