Koka soppa på en Wanja?

Wanja soppan blir värre och värre för varje dag som går. Det finns något som heter koka soppa på en spik. Är detta en historia om ingenting eller ett avsnitt i Seinfeld?

Den här bloggen handlar främst om aktier, bolag och finansvärlden. Jag läser en hel del nyheter. Just nu är det omöjligt att undgå mediedrevet mot Wanja Lunby-Wedin. Drevet verkar vara hårt och skoningslöst.

Swedbank, SEB, AMF och nu Wanja affären. De föregående affärerna kan man förstå utifrån rent affärsmässiga principer. Inget ovanligt att en dålig bank håller på att gå i konkurs och VD’ar som är bra på att förhandla får höga bonusar.

Affären Wanja Lundby-Wedin, ordförande i LO och ”styrelseproffs” i ett 20 tal styrelser, begriper jag inte. I stället för att säga att hon har suttit och sovit i 15 år på AMF’s styrelsemöten eller inte kan räkna, börjar hon nu prata om några okända dokument.

Vem vet vad som kan finnas i gömmorna hos LO eller för den delen AMF? Kanske är det Wanja som har haft rätt hela tiden och alla andra fel? Som vanligt får tiden utvisa. Tiden håller däremot att springa förbi Wanja. LO har gått ut och sagt att de har ett orubbat förtroende för sin ordförande, vilket man kan läsa på Svenska Dagbladets nätupplaga.

Vanliga LO medlemmar har nog börjat ifrågasätta vad deras ordförande sysslar med. Bosse Boström, ordförande i IF Metall på Sandvik AB i Sandviken, känner sig lurad på hennes agerande. ”Det är helt bedrövligt” säger han till SVD.

Förre LO ordförande Stig Malm tycker man skall ställa sig frågan ”Vem lurade Lundby-Wedin?”. Han säger att hon kan klara sig om alla papper kommer på bordet och hon inte beslås med lögn. Han vet vad han talar om. I början av 1990 talet fick han avgå efter en bonus skandal i byggbolaget BPA.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s