Trelleborg behöver nytt kapital

Idag kom beskedet som en del gått och väntat på. Trelleborg behöver 2,2 miljarder kr. Tidningen Affärsvärlden pekar också på att det var ett väntat beslut av bolaget.

Krisen har slagit hårt mot dotterbolaget Automotive som är underleverantör till bilindustrin. Det är främst gummi relaterade produkter, slangar och tätningar men även ljuddämpare som efterfrågan har sjunkit för. Närmare bestämt är det 20 % lägre försäljning under de första månaderna 2009.

Ett extremt läge med andra ord. Låter kanske lite slitet att säga så i dessa tider då.  Allt är mer eller mindre extremt nuförtiden.

Villkoren är inte kända men det kommer troligen att bli en rejäl utspädning för de tidigare aktieägarna. De som tecknar sin andel har kanske chans till en rejäl vinst när det vänder OM bolaget överlever.

Summan på 2,2 miljarder skall ställas mot det nuvarande börsvärdet på ca 2,6. Emissionen är garanterad till 100 % av nuvarande storägare och ett bankkonsortium. Den största ägargruppen kallas för Dunkerintressenterna. Det är två stiftelser som grundades av den skånska industrialisten Henry Dunker.

De kontrollerar 55,6 % av rösterna och 13,6 % av kapitalet. Stiftelsernas andel uppgår till ca 300 mkr och de har 500 mkr i likvida medel. Om det skulle behövas fler emissioner kommer de att gå ner i ägarandel.

Mer om detta kan ni läsa om på Placera.nu.

Annonser
av brachyura Postat i Bolag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s