Riksbuse?

När jag körde ifrån en träff med Aktiespararna lyssnade jag på en repris av P1’s Studio Ett. Den förre VD’n för AMF, Christer Elmehagen blev intervjuad över telefon.

Han befann sig i Tokyo så ljudet var kanske inte det bästa. Han svarade rakt och rättframt på de frågor han blev presenterad. På frågan om hans höga lön och pension berättade han om den ersättningskommité som finns och hur arbetet bedrivs. Enligt Elmehagen har LO och Svenskt näringsliv varit överens om avtalet och sen presenterat det för Elemhagen. Han sa också att han tycker att styrelsen har varit kompetent och påläst under de åren han arbetat i bolaget. Att Wanja Lundby-Wedin skulle känna sig lurad känner han inte till.

Det mest intressanta var att Christer Elmehagen erbjöd sig att betala tillbaka de 8% av pensionen som han ”räddade” undan AMFs återtag. Styrelsen för AMF har ännu inte fört någon dialog med honom i detta ärende. Vad jag hörde under intervjun var det klarspårk rakt igenom.

Han medger att summorna det talas om är gigantiska jämfört med vad en vanlig arbetare tjänar men inte ovanligt för motsvarande arbete i likvärdiga bolag. Mer om detta kan man läsa om på SVD. Att Elmehagen kallats för riksbuse är nog att ta i.

Nu har han tappat posten som ordförande i Micronic och Trade Doubler, vilket även DN rapporterar om.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s