Östros talar ut

När jag var på väg hem efter ett besök på Bauhaus, hörde jag Ekots lördags intervju med socialdemokraternas Thomas Östros. Han fick bland annat berätta om partiets ekonomiska politik och sin syn på den senaste AMF affären.

Politiken som socialdemokraterna vill föra om de kommer till makten 2010 kommer att gå mer åt det klassiskt socialdemokratiska. Höjda skatter.

Det kommer att bli höjda skatter för höginkomsttagarna, förmögenhetsägarna, villaägare och arbetsgivarna. När man hör debatten skiljer sig de två blocken försvinnande lite åt. De som är roade av politik, kommer att märka stora ideologiska motsättningar.

För vanliga arbetstagare med låga löner kommer det inte att märkas vem som har makten. Det som spelar roll är om man har ett arbete eller ej.

Det intressanta i intervjun var inte ekonomin, även om det borde vara det. Östros syn på Wanja Lundby-Wedins inblandning i AMF skandalen var dock intressant att lyssna på. Han ser ”mycket allvarligt” på vad som hänt. Sitter man i en styrelse skall man ta sitt ansvar, menar han.

För att vara en socialdemokratisk höjdare med ca 10 år i olika regeringar är han väldigt kritisk mot det sätt som Wanja har skött hela bonus skandalen.

Mona Sahlin stöder däremot sin kollega, Wanja Lundby-Wedin. Vem har problem med tänkandet kan man stilla undra?

Annonser

One comment on “Östros talar ut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s