Dyster statistik

Idag kom det en hel del dyster statistik. Man kan tolka statistik på lite olika sätt. När ”marknaden” förväntar sig att något skall gå ner med 10 % enheter och utfallet råkar blir just 10 %, kan det hända att en aktie stiger. Den inofficiella siffran har kanske legat på 13-14 % i stället.

Siffran som fick mig att tänka till, var den som publicerades om Ukrainas BNP. Under januari-februari beräknas BNP falla med 25-30 %. Det är extremt. Även för vår tid. Estland tror att deras BNP kommer att falla med ca 8-9% för år 2009.

Statsminister Fredrik Reinfeldt ger klara besked om att staten inte tänker sätta in några stimulansåtgärder för ekonomin.

Kan inte låta bli att halka in på bonusar när jag väl nämner Ukraina. Swedbanks chefer i Ukraina har fått 35 miljoner i bonus trots att banken kommer att drabbas av stora förluster.

Bonusarna har kanske förtjänats när det gick bra för banken på dett ansvarsfullt sätt? Drevet går kanske igen mot Swedbank. Det har varit tyst ett tag om banken. Lugnet före stormen?

Svenska Dagbladet skriver att flera handelskedjor kommer att tvingas till nyemissioner. Undrar om Bauhaus är en av dem?

Kampen mot Bauhaus produkten har kommit in i en avgörande fas. Jag skulle nog våga säga att det står 1-1 med risk för förlängning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s