Döden bakom ratten

Påskhelgen har gått snabbt. Jordbruket har kommit igång där jag bor. Dock inte det primitiva slaget, där man skall jaga en boll i arton hål. Tyvärr har helgen inneburit en del lidande och ond bråd död för de som drabbats i trafiken. SVD skriver om en hel rad trafikolyckor som drabbat landets vägar och dess trafikanter.

Olyckor kan hända på de mest ovanliga ställen. Ibland är det nära att en olycka sker, men som tur är hände det inget. Det kan dock ge en tänkvärd inblick i att livet kan hänga på en skör tråd.

Jag pratade nyligen med en god vän från Skåne. Han berättade om sitt kyrkobesök i orten Svensköp. Mitt i orten finns en korsning där innevånarna inte bryr sig om att respektera stopplikten. Till råga på allt kör de som om bilen var stulen. Kompisen höll på att mista livet när han skulle passera korsningen. Jag fick även höra talas om den stora mängd MC åkare som fanns i området. Kan det vara något MC gäng som har träff?

En god nyhet kan man i alla fall läsa om i SVD. Den handlar om dödligheten i tider av dålig ekonomi. Enligt artikeln så sjunker dödligheten när vi är inne i en period med dålig ekonomi, vilket är tvärtemot tidigare gällande ”sanningar” på området. Osaken till detta är att vi kör mindre bil, röker mindre och dricker mindre alkohol. Minskad arbetstid ger mer fritid som ägnas åt motion.

Annonser

One comment on “Döden bakom ratten

  1. Ping: Car, Motor, Tuning, Tuned, Bike, Free Wallpapers » Blog Archive » Döden bakom ratten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s