Wallenberg ser ljuset

Åldermannen i Wallenberg klanen, Peter Wallenberg(observera det engelska uttalet),  kanske inte ser något ljus. Det gör däremot VD’n i Investor, Börje Ekholm. Han beskriver ganska träffsäkert 2009 års ekonomi som om den skulle ”ligga i ruiner”.

Substansvärdet i Investor, tillgångar minus skulder sjönk från 115 till 110 miljarder kronor. Enligt Börje Ekholm känns det som om ”nedgången saktar in på flera områden”. Han betonar även sin tro på att de investeringar som görs i detta klimat, har goda möjligheter framöver. I DN kan man läsa mer om denna offensiva sida. Ekholm flaggar för ökad belåning där han vill dra nytta av rådande klimat för att köpa billigt.

Kvartalets största händelser var nyemissionerna i SEB och Husqvarna.  Investors kassa har med hänsyn taget till utdelningar kympt från drygt 9  till ca 2 miljarder kronor.

Investor har sedan en lång tid tillbaka en del onoterade innehav. Det mest kända är nog mobiloperatören 3. Bolaget lyckades uppvisa en liten vinst. Investors innehav i riskkapitalbolaget EQT’s fonder fick skrivas ned med 17 %.

Riskkapitalet har skördat ännu ett ”offer”.  De som inte gillar Wallenberg skulle nog säga att det inte drabbar någon ”fattig”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s