Sagan om Burk Curt

Det var en gång en man som kallades för Burk Curt. Han levde i staden Skellefteå. En liten stad som låg långt norrut i ett kallt och mörkt land, där det ofta siktades isbjörnar på gatorna. Burk Curt var inte som alla andra barn när han var liten. Han hade stränga föräldrar som ville att han skulle bli bäst  i allt. Inget annat var bra nog. Burk Curt var mycket duktigt i det mesta han tog sig an. En dag när han gick i gymnasiet insåg han att det inte går att bli bäst i allt. En livskris stundade.

Burk Curt valde att gå sina egna vägar. Han skaffade en cykel som blev hans enda följeslagare i livet. Med den gick han runt i staden Skellefteå och samlade in burkar och flaskor. Befolkningen hånade honom och han fick namnet Burk Curt. Han cyklade runt i ur och skur och samlade in sina burkar och flaskor. En dag gick det inte att cykla längre. Cykeln hade gått sönder. Curt unnade sig inget i livet så han fick i fortsättningen dra sin cykel längs stadens gator.

Burk Curt bar på en stor hemlighet. Curt var förmögen. Hans inkomster i form av pant, investerades i fysiskt guld, aktier och fonder. Tillslut blev det 124 st guldtackor av märket Boliden. Tackorna producerades på Rönnskärsverket som låg en bit ifrån staden. Curt hade näsa för affärer och var en mycket duktig ”value investor”.

En dag i september orkade Curt knappt gå utanför dörren. Hans kusin frågade om inte Curt skulle besöka farbror doktorn? Curt unnade sig inte denna lyx. Ett kort tag därefter dog han i hjärtinfarkt. Kusinen fick sedan ärva hela förmögenheten.

———————————————————————————————————————————-

Den här sagan skulle kunna vara just en saga. Det är den inte. Ovanstående text är fritt i hopskriven utifrån vad jag läst i Expressen, Aftonbladet, Västerbottens folkblad och Metro. Några bloggar har också tagit upp nyheten om Curt Degermans bortgång. DagensPs har också skrivit om Curt.

Någon skrev att hans liv var förspillt och utan värde. Det är en fråga som Curt själv nog borde besvara. Var han nöjd med sitt liv var det inte förspillt.

En sak är säker GULD är GULD. För de som är intresserade av att köpa fysiskt guld för sina pantade burkar kan gå in på Tavex sida. Jag har själv inte köpt något guld ifrån dem. Finanskrabban saknar en cykel som möjliggör en effektiv insamling av burkar.,

Annonser

One comment on “Sagan om Burk Curt

  1. Ping: 30 dagars sökningar « Brachyura’s finans blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s