En väntad chock i Usa

De av er som följer den ekonomiska rapporteringen har inte undgått att ekonomin är en smula ödelagd i Usa. Den amerikanska staten har länge haft ett stort budgetunderskott.

Läste en artikel i Affärsvärlden, att prognosen för underskottet nu ligger på 438 miljarder dollar eller ca 2900 miljarder kr. Det är ett svettigt underskott. President Obama försöker förbättra den amerikanska ekonomin genom att låna upp extra mycket pengar. Nästa vecka skall US Treasuries låna upp 71 miljarder dollar. Fick även läsa att utgivningen av 30 åringen, obligationen som varar i 30 år, kommer att ske varje månad i fortsättningen.

Under årets första kvartal minskade bruttonationalprodukten, BNP med 6,1 % beräknat på årsbasis. Det är mycket dåliga nyheter. Statistiken från Usa talar sitt tydliga tecken. Ekonomin med President Obama i spetsen, har gått in i väggen. Med tanke på den extremt stora ekonomi som Usa utgör påverkar det resten av världen, framför allt Sverige som är beroende av export till Usa.

Det är dock svårt för en lekman att ta till sig vad alla siffror betyder. Där är det väldigt bra att internet finns. Man kan googla och kolla upp det mesta på Wikipedia.

Den som är intresserad av Usa’s ekonomi och vill få en lite mer nykter syn på det hela kan jag varmt rekomendera att ni tittar på Peter Schiff. Han har lagt ut en del intressanta inlägg. Han är mycket fokuserad på skuldsättning och inflation. Då kommer kopplingen till guld.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s