Gör om gör rätt!

De företag som inte kan livnära sig på ett monopol, måste lyssna på sina kunder om de skall överleva.

Ett bra exempel på detta är en bank! Nu kanske ni hoppades på att jag skulle nämna Swedbank, banken som är synomym med spekulationer i baltikum men det är inte den jag tänker på.

Banken jag tänker framhäva är nätmäklaren Avanza Bank Holding AB. Avanza fick banktillstånd för ett par år sedan. Idag innehåller gruppen en liten nischbank(inlåning från depåer och utlåning till aktieaffärer), pensionsförsäkringar och en liten avdelning som sysslar med media i form av Placera.nu och tidningen Börsveckan.

Avanza Bank har under åren byggt upp ett bra och populärt forum för aktieintresserade. De flesta aktier har haft sitt eget forum. Ericsson och andra populära aktier har många inlägg medan mindre bolag som Säkerhetsintressenter(SäkI) har några enstaka inlägg per år. Ett vinnande koncept skulle man kunna säga. Avanza ville lägga om dessa forum till sin sida Placera.nu. Denna omläggning var full av barnsjukdomar och andra fel som kunderna var missnöjda med.

Avanza beslöt efter en dag att återgå till den gamla strukturen. Banken lyssnade på sina kunder. Gunnar Wrede gör avbön. Ett exempel som jag hoppas skall sprida sig till de lite större bankerna. Ett annat exempel på Avanzas lyhördhet mot sina kunder har jag själv bevittnat.

På en av Avanzas kundträffar frågade någon varför Avanza hade sämre villkor för kanada handeln än Nordnet. VD’n Nicklas Storåkers blev svaret skyldigt men redan samma vecka sänkte Avanza sina avgifter så de matchade Nordnets.

Nu har kanske vissa av bloggens läsare en annan uppfattning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s