Wanja siktar på skattebrott?

Årets första sommarvärme har slagit till där jag bor. Sommarkänslan i kombination med hårt jobb på fabriken och bristande inspiration, har gjort att ett av mina hobbyprojekt, denna blogg har legat på sparlåga. Det gör den nog fortfarande. Vad orsakar detta inlägg? Jo, min favorit inom arbetarrörelsen, Wanja Lundby-Wedin, ordförande i LO.

I min enfald trodde jag att Wanja hade lärt sig av mediadrevet runt AMF skandalen. För de som inte följde med, gick den i grova drag ut på att, Wanja sov sig igenom 15 års styrelsearbete i AMF. Under dessa år, nästan lika länge som vanliga människor har använt internet, godkände hon chefernas löner och bonusar utan att reagera. När pressen ville ha en motivation, ansåg hon sig lurad.

Nog om det, nu är Wanja på tapeten igen. Fick först höra talas om det när jag läste det på Cornucopias blogg. Vad har hon nu gjort kan man fråga sig? Enligt en artikel i Dagens Nyheter har hon låtit sin make följa med gratis på tjänsteresor till Italien.

Riva del Sole är en semesteranläggning som familjen Lundby-Wedin besöker sex dagar om året. Maken bor gratis där, medan Wanja håller koll på verksamheten och deltar i styrelsemöten, då hon innehar posten som ordförande. Enligt Politikerbloggen har det varit en hel del problem med svarta löner under Wanjas tid som ordförande. Det är inget som någon annan källa har bekräftat, men ingen rök utan eld…

Aftonbladet återger också notisen från TT.

När hon tar med sig maken är det en skattepliktig förmån som skall tas upp i deklarationen, något Wanja inte har gjort enligt artikeln i DN. Wanja, hävdar att hon inte kände till regeln. Svensk skattelagstiftning är inte att leka med i all sin komplexitet. Wanja borde veta bättre. Detta kan gränsa till skattebrott.

Nu är frågan hur hon skall slingra sig ur denna knipa? Är det något som den socialdemokratiska rörelsen inte är tollerant med, är det skattesmitare inom sina egna led. Var drar rörelsen gränsen?

Annonser

One comment on “Wanja siktar på skattebrott?

  1. Inte förstått, nu igen!?

    Först kunde hon inte läsa årsredovisningen hon skrev under, och nu kan hon inte läsa skattelagstiftningen heller.

    Att man inte får ta med folk gratis på semester och kalla det för arbete torde dock tillhöra allmänbildningen.

    Mycket hon inte förstår…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s