Pang i bygget, Wanja!

Wanja Lundby-Wedin framstår som en svensk Basil Fawlty i sin roll som ordförande för ett hotell i Italien. Hon kämpar och tror att hon har kontroll över läget, när en utomstående betraktare ser raka motsatsen.

Wanja har gjort det igen. Hon har klantat sig, kanske inte med uppsåt. Efter gårdagens avslöjande, att hon har låtit sin make följa med på tjänsteresa utan att ta upp förmånen till beskattning, är måttet rågat för vissa inom rörelsen. Lars Törnman, gruvtolvans f.d ordförande säger följande ”Nu orkar vi inte längre med skiten. Packa ihop dina pinaler och hitta på något annat att försörja din familj med”. Han säger också att hennes fasoner är en skam för arbetarrörelsen. Röda Malmö, har en liknande åsikt i sin blogg.

Nu är Wanja inte ensam om att ta med sig sin familj på semester. LO’s kanslichef Kjell Ahlberg tog enligt en annan artikel i Expressen, med sig tre personer i sitt sällskap. Wanja, Kjell och gästerna fanns med på en egen VIP lista. Det innebar att de åt och drack gratis samt blev först betjänade i baren.

När Törnman gjorde dessa uttalande, var han nog inte medveten om att det skulle blir värre. Politikerbloggen avslöjade i går att det inte gick rätt till med skatter och pensioner på hotellet. I Expressen kan man läsa att italiensk finanspolis har slagit till mot hotellet i en razzia.

I morgon, måndag skall Wanja på krismöte, något som tydligen börjar bli en rutin i LO borgen. Kanske är det tid för medlemmarna att gå ur LO och spara flera hundra kronor varje månad. Går de ur Svenska kyrkan sparar de några tusen till varje år.

Annonser

2 comments on “Pang i bygget, Wanja!

  1. Ping: Tillbakablick « Barbros Foto Blogg

  2. Ping: Three Days of the Qviberg « Brachyura’s finans blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s