Undantagsmannen

Idag kan man läsa att ackordet blev antaget för Saab. Det ryktades om det under en längre tid. Inget är dock klart förrän det klubbats i tingsrätten. Svenska staten röstade nej till förslaget.

General Motors har lånat ut 150 miljoner dollar till Saab. Pengarna skall användas under rekonstruktionen och tills Saab får lån i Europeiska Investerings Banken, EIB. Skatteverket som företräder staten tyckte att informationen om de nya ägarna var bristfällig. Framför allt vill de ha mer information om hur finanserna ser ut för de som sägs backa upp affären.

Statens nej till ackordet kan innebära problem, när ansökan till EIB skall behandlas. Statliga Riksgälden skall garantera ett eventuellt lån. Säger de nej kommer nog hela upplägget att fallera.

Svenska Dagbladet har här skrivit enl liten ”saga” om det fattiga brudparet som inte kan försörja sig själva. Där brudens föräldrar(GM), är satta på undantag och under förmyndare.

Jan Åke Jonsson, vd för Saab Automobil, är strålande i sitt humör. Han är den sanna optimisten, eller så spelar han bra. Han säger nu att detta är något som borde ge kritikerna en tankeställare.

Förr i världen fick de som inte orkade med sin gård, ett litet hus att bo i på gårdens mark. De blev satta på undantag, och fick titeln undantagsman. Kanske något för Jan Åke Jonsson om Saab inte orkar ta sig ur krisen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s