Rapporter från Öresund, Wihlborg och Axis

Idag släppte bl.a Öresund, Wihlborg och Axis sina rapporter.

Öresund ökade sitt substansvärde med 39,7 % till 94 kr. I dagarna värderas således bolaget till mer än substansen. Man får betala en premium för en aktie i bolaget. Vanligtvis handlas investmentbolag med rabatt. VD Stefan Dahlbo säger att börsen inte är övervärderad och flera köp möjligheter finns, framför allt i mindre bolag. Haldex är ett bolag som Öresund har tagit en corner i(över 10 % av rösterna). Dahlbo varnar dock för att den osäkra konjunkturen och det finansiella läget kan förvärras igen.

Bolaget har dock med sina två förgrundsfigurer Sven ”draken” Hagströmmer och Mats Qviberg historiskt sett haft en mycket bra totalavkastning. AFV är dock kritiska till de senaste årens verksamhet.

Wihlborgs ökade sina hyresintäkter med 7 % till 621 Mkr och periodens resultat ökade med 28 % till 261 Mkr. Bolaget ser positivt på framtiden. Främst är det den nya anläggningen i Lund för partikelfysik som de hoppas skall driva upp efterfrågan på lokaler. På kort sikt kan arbetslösheten öka vakansgraden. Huvudägaren i Wihlborgs är Brinova. Bakom detta bolag står Erik Paulsson. Han säger att ”där det finns en vakans, finns det en möjlighet”!

Axis som är stora på bl.a nätverks kameror gjorde marknaden besviken. VD’n säger att bolaget inte längre är i en utförsbacke. Rörelseresultatet uppgick till 46,4 Mkr på en omsättning som låg på 542 Mkr. Klart godkänt kan man tycka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s