Stökigt i Asien

Mycket av framtidens tillväxt i världen lär enligt de flesta, experter komma från Asien. Ett land som inte har haft någon tillväxt på många år är Nord Korea.

Landets mystiske ledare Kim Jong-il har satsat det mesta av landets resurser på kärnvapen. Folket svälter men det hindrar inte ledaren, vars fader är landets president. Problemet är att han dog 1994, sedan 1998 är han landets ”evige president”.

Vår före detta ledare, Göran Persson var på ett besök i Nord Korea i maj 2001. Han dementerade då ryktet om att Kim Jong-il skulle vara en nerdrogad  porr ”knutte”. Vad det i praktiken innebär är svårt att säga. För de som vill se mer, gå gärna och se Ordförande Persson. Här är en liten snutt på YouTube.

På SVD’s nätupplaga kan man läsa att Nord Korea nu har börjat cyber kriga mot Usa och sin granne Syd Korea. Dn har också en artikel om det.

Det är även stökigt i Kina. Landet som av många betraktas som motorn i världens ekonomi har en del problem under ytan. Ledarna i Peking försöker behålla kontrollen över landet. I längden blir det nog svårt.

Annonser

One comment on “Stökigt i Asien

  1. Åh nej nu försöker man fejka ett simulerat cyberattack för att ha en anledning att föra krig mot de länder som USA vill kriga emot.

    Säger bara suck, när ska det sluta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s