Ska Usa anfalla Nord Korea

Ska Usa anfalla Nord Korea? Det är den fråga man ställer sig. Nord Korea har anklagats för att utföra cyber anfall tidigare i veckan. Nu är det dags för nya attacker.

Attackerna blottlägger hur sårbara de moderna IT systemen är. Idagarna är Nord Koreas granne, Syd Korea på besök i Sverige. Landet företräds av dess president Lee Myung-Bak.

Sänkta skatter och räntor i kombination med ökade statliga investeringar är hans recept på att lösa finanskrisen. Det största hotet mot Syd Korea är kärnvapen. Nord Korea har det senaste året visat att de har kärnvapen och utvecklar hela tiden bättre missiler.

När Usa invaderade Irak var det hotet om massförstörelse vapen som var den stora anledningen. Oljan sägs annars var den riktiga anledningen. Oljeproduktionen i amerikansk regi har fört en tynande tillvaro. Nord Korea har inga kända oljefyndigheter. Frågan är om eller när Usa anfaller Nord Korea? Vad skulle de i så fall vinna på ett sådant anfall?

Usa har tidigare krigat i Korea på 5o talet. Under 60 och 70 talet var de i Vietnam och krigade. Sveriges Radio P3 har en dokumentär om svenska vietnamrörelsen.

Ett krig lär nog få oljepriset att stiga. Enligt en del experter och entusiaster i ämnet är vi nära Peak Oil. Priset lär då stiga i vilket fall som helst. De som ser en sådan utveckling framför sig kan investera i denna möjlighet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s