Svininfluensans stora vinnare

Idag kämpar en 22 åring för sin överlevnad. Han drabbades av svininfluensan. I media är det snart hysteri kring ämnet. Med all rätt eller? Vissa tror att det är en konspiration. Andra tar det lite mer nyktert och uppmanar företagare att vaccinera sina anställda.

Mina kunskaper om medicin är högst begränsad. När jag gör research i ett nytt ämne, är första steget att fråga Google och Wikipedia. Skriva en artikel på en blogg är inget akademiskt arbete med vidhängande krav på vetenskaplighet.

Jag kallar detta förfarande för en ”desktop investigation”. Vad jag har kommit fram till är följande:

Spanska sjukan var av typen H1NI, samma typ som dagens svininfluensa. Varje år kommer det en ny nfluensa av mildare sort, den är av typen H3N2. Spanska sjukan hade den dödlighet som översteg 2,5 %. Det beräknades att mellan 20 – 100 miljoner dog efter att ha blivit smittade. Räknar vi med dagens folkmängd, innebär det  att 250 000 människor kommer att avlida i Sverige. Motsvarande en stad av Malmös storlek.

Nya beräkningar på den aktuella H1N1 varianten visar dock att dödligheten är betydligt lägre än om man skulle översätta spanska sjukan rakt över till dagens folkmängd.

Har vi tur kommer det ett vaccin som fungerar inom kort. September är ett datum som jag har sett skymta förbi.

Den stora vinnaren är de läkemedelsbolag som producerar vaccin. Globalt omsätter industrin ca 185 miljarder kr och tillväxten är stor med över 10 % per år. SVD har en artikel i ämnet, där de ställer sig undrande till landstingens upphandlingskompetens. Sydsvenskan kallar det för en chockhöjning.

En vanlig dos influensavaccin kostar normalt 35 kr i inköp. Glaxo Smithkline vill ha 65 kr för en dos vaccin mot svininfluensan. Bolaget passar på att utnyttja den stora efterfrågan. En klar vinnare på denna pandemi. SVD har även granskat bolagens roll i spridandet av propagandan kring en mass vaccinering.

Socialstyrelsen varnar nu för en ökad utskrivning av medicinen Tamiflu. De som tar detta läkemedel i förebyggande syfte riskerar att utveckla resistens. Producenten av Tamiflu är ett bolag som heter Roche.

Annonser

6 comments on “Svininfluensans stora vinnare

    • Tack för länken. Den är väldigt kritisk till ”Big Pharma”, vilka är de stora vinnarna på en vaccinering.

  1. Införs tvångsvaccinering i Sverige har vi enligt svensk lagstiftning inte bara rättighet utan skyldighet att försvara oss, organisera oss och föra väpnat motstånd. Sådana motståndsgrupper föreslås först och främst riktas mot de grupper och organisationer vilka för in vaccinet i landet och sprider information för att övertyga alla i landet att vaccinera sig. I slutändan har du rätt till nödvärn ifall någon försöker injicera dig. Nu är det allvar.

  2. Det är fuktansvärt att läkemedelsföretagen skall kunna ljuga ihop en historia runt sjukdom för att tjäna pengar. Det finns mycket ute på nätet som pekar på att det enbart är skrämselpropaganda de kör med. Kanske ett nytt påhitt av Storebror, och vi är ju på gång mot NWO, den nya världsordningen, men hur många vet det…..?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s