Pampväldet på Gotland

Mitt i sommarvärmen har vi fått en ny skandal. Denna gång är det inte Wanja på LO som klantat sig, utan det är en avdankad miljöpartist vid namn Marianne Samuelsson. Samuelsson var tidigare språkrör för Miljöpartiet och blev riksdagsledamot 1988.

Regeringen Göran Persson tackade Miljöpartiet för deras stöd genom att göra Samuelsson till landshövding över Gotland. Hon var vid sin tid inom Mijlöpartiet mot ”big business” och för strandskyddet.

Under sin tid som landshövding har hon försökt skaffa fler jobb till Gotland, något som inte alltid har varit lätt. På medeltiden var Gotland nordens centrum med en stor fördel av att ligga mitt i Östersjön. Idag är det en avkrok med trevlig och unik natur. Ön lever upp en gång om året under ”Stockholmsveckan”.

Med detta utgångsläge verkar Marianne Samuelsson ha tagit ett antal genvägar under årens lopp.

Abba Björn, skulle få bygga hus, men det stoppades i miljödomstolen. Samuelsson kände till att det ryska företaget Nordstream sponsrade länsmuséet Fornsalen med 200 000 kr.

Den aktuella skandalen handlar om företagaren Max Hansson. Han ska enligt Samuelsson få bygga ut sin villa på mark som omfattas av strandskyddet. Max Hansson är en av de största företagarna på Gotland och skall således få en positiv särbehandling. Vanliga gotlänningar som har normala inkomster får avslag.

Aftonbladet har intervjuat pensionärsparet Sture och Elisabeth Ärlebäck, de fick inte bygga ett nytt hus på sin tomt. Det intressanta är att de bor i närheten av Max Hansson.

Skandal säger Aftonbladets Lena Melin. Man bör vara lite mer moderat säger moderatkaramellen på sin blogg. Denna bloggare undrar hur det kommer att gå för den tjänsteman som buggade sin chef och läckte bandet till media.

Det kommer nog att bli tufft för Samuelsson, när hon får smaka på media drevet. Bland sina kollegor i andra län har hon inget stöd. Enligt den lokala tidningen Helagotland har hon semester.

Flykten från Gotland har påbörjats.

Annonser

2 comments on “Pampväldet på Gotland

  1. Att sånt pågår anar man ofta. Men om en landshövding säger rent ut att så ska det vara så är det bara att avgå.

    • Helt rätt, hon har nog inte så långt kvar som landshövding på Gotland. Regeringen får deportera henne till Bryssel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s