Hövdingen lämnar Gotland, utröstad i örådet.

I går var en bloggfri dag. Åkte en sträcka i ett tåg som går på bioenergi. Något som vi nog kommer att vänja oss vid när vi har sedan länge har passerat peak-oil. Passade även på att besöka ett vattenfall i området.

En som åkte under dagen var hövdingen på Gotland. Hon fick lämna ön efter att ha blivit utröstad i örådet. Örådet har sitt kontor på Rosenbad 4 i Stockholm och leds av Mats Odell. Producent i detta program är Fredrik Reinfeldt, utan pengar från Anders Borg blir det lite underhållning för sässongen.

Länsrådet Anders Granat får rycka in och arbeta ett tag som hövding innan en ny är installerad.

Hövdingen Marianne Samuelsson föll på eget grepp. Efter hennes bristande insikt om vad som står i grundlagen och regeringens nya hårda policy fick hon gå. Det borgerliga ”arbetar” partiet, kämpar för att knuffa undan alla tidigare högerspöken. Detta sker nu i samklang med att fler och fler ifrågasätter gräddfilen för de rika och mäktiga i samhället. Genusperspektivet, att hon är kvinna håller inte.

Likt bloggaren Catta, har jag funderingar på vad den avsatta hövdingen kommer att göra härnäst? Hövdingen är så till åren kommen att hon skulle kunna pensioneras. Troligtvis får hon ett nytt uppdrag av mer harmlös karaktär. Generaldirektör i Statsrådsberedningen?

Denna härva är en black om foten för Miljöpartiet. Grön politik, är det att tulla på strandskyddet för de som har råd att betala? Riktigt så här illa är det inte. Den mångsidige Birger Schlaug, har som väntat en något mer nyanserad bild på det hela. Något annat skulle vara högst oväntat.

Pigge Werkelin, känd företagare från Gotland sörjer inte hövdingens avgång. Han har i över ett år sagt att hon är inkompetent för uppdraget. Hövdningen själv är mest ledsen. Hon kan dock inte släppa det hela och gå vidare.

Idag är Gotland en buffertzon mot Ryssland, där Stockholmare dricker sprit en vecka om året. Nästa hövding lär inte bli den toppkraft som lokalbefolkningen så hett önskar sig. Under Hansan var Gotland den rikaste och mäktigaste delen av Norden. Svunna tider som inte kommer tillbaka.

Denna historia är som sagt mycket märklig. Lena Melin på Aftonbladet skriver en rolig och slagkraftig kolumn. Hon anser att hövdingen har blivit lite galen och saknar all form av kompetens när det gäller ledarskap. Melin hoppas att Marianne Samuelsson inte släpps ut i det fria den tid hon har kvar till pensionen utan begravs i regeringskansliet. Förhoppningsvis får hon inte ens en liten utredning att leka med.

Annonser

5 comments on “Hövdingen lämnar Gotland, utröstad i örådet.

  • Redovisa hela bandupptagningen. Låt sanningen komma fram.

   Hela historien kring den miljöpartistiske hövdingen är märklig. Hon har i alla fall blivit historisk. Det var länge sedan en hövding blev berövad sin titel. Ekonomiskt lider hon ingen skada. Full lön och gott om fritid.

 1. Ang. ljudupptagningen så tror jag att det skulle bli ännu mer pinsamt för Madame Flod eller var det Ö .
  Det är ju så sorligt att hon inte åkte efter det första klavertrampet , alla är lika inför , vadå ? Det är ju en sanning med modifikation eller ?
  Känd eller rik då passerar du alla lagar och paragrafer , för inte skulle Kalle Svensson få sitt svartbygge
  godkänt i efterhand ?!
  Han drar inte in några jobb och han jobbar ”ju bara” på G:a Cementfabriken i Slite .
  Vilket parti du tillhör är i dagens samhälle passé .
  Är det konstigt att folk reagerar ?
  Näe ut med kärringen !!

 2. Ping: Skit år för Littorin « Brachyura’s finans blogg

 3. Ping: Hövdingens nya jobb « Brachyura’s finans blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s