SAS dyker i Norge

De flesta som bor i Sverige, har nog någon gång rest med SAS. Reser man sällan, går det att lägga märke till den förändring som SAS har gått igenom de senaste åren.

Spretig, föråldrad flygplansflotta, senior kabinpersonal, trötta piloter som ständigt ligger i konflikt med bolaget och varandra. Ledningen på SAS med Mats Jansson i spetsen har inget lätt jobb. I bra ekonomiska tider går bolaget nätt och jämt ihop. I lågkonjunkturen och finanskrisens spår går det uruselt.

Bolaget har många problem. En åldrande personal och flygplansflotta. En mängd olika fackföreningar som mer eller mindre ständigt är på krigsstigen. Tre nationella ägare som inte alltid ser till bolagets bästa utan har en egen agenda. Bristande finanser som delvis löste sig med en stor nyemission för en tid sedan.

Kort sagt skulle man kunna säga att SAS är ett: flygbolag som har låg service till höga priser, ett Ryanair med SAS priser.

En artikel i SVD ger mig rätt i mitt tuffa påstående. Det norska bolaget Norwegian håller på att sopa bort SAS från en av sina hemma marknader. Tidigare har de utnyttjat sitt defacto monopol för att ha höga priser.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s