Aktiespararna sågar TPB affären

I näringlivssidorna kan följa med två ”affärer” som blir märkligare och märkligare för var dag som går. Den första skrev jag inledningsvis rätt mycket om, SAAB affären. Den andra har från början varit så oklar att det inte har gått att få något grepp om vad den handlar om.

Den andra affären är Global Gaming Factory X’s förvärv av The Pirate Bay. Turerna i media har varit många och det blir mer och mer uppenbart att det handlar om en ”pump n dump” operation.

Hans Pandeya är den person som står som VD för GGF. Bolaget har ca 300 miljoner aktier utfärdade och kursen kan lätt stiga rejält då det är en typisk aktie småsparare är inne och handlar i. Börsposten är på 10 000 st så man får mycket aktier för en liten peng. Problemet är att bolaget är ett tomt skal där VD’n mest verkar sitta och skriva små lustiga lappar för publicering. Det kanske är en form av verklighetsflykt?

Verkligheten är att kronofogden är dem hack i häl för ett antal betalningsanmärkningar.

Andreas Cervenka på SVD har gått igenom alla dessa ”nyheter” som GGF har publicerat. Kan inte annat än att hålla med om det troligtvis är ett luftslott.

Nu har Aktietorget där GGF tillsvidare är noterat, beslutat om att stoppa handeln i aktien. GGF har inte kunnat visa att de har täckning för de 60 miljoner kr den  mystiske ägaren av The Pirate Bay ska erhålla i betalning.

Föreningen Aktiespararna har nu tagit bladet från munnen och kommenterat denna affär. De säger att det troligtvis inte blir någon affär. Aktiespararnas VD Günther Mårder, säger att han har dålig erfarenhet av GGF sedan tiden då han bevakade bolaget.

Det här är nog inte det sista i GGF affären. Småsparare som vill bygga ett kapital på lite längre sikt gör som vanligt klokt i att inte köpa denna typ av aktier.

Aktiespararnas råd är då bättre att följa.

Annonser

One comment on “Aktiespararna sågar TPB affären

  1. Ping: Twitter Trackbacks for Aktiespararna sågar TPB affären « Brachyura’s finans blogg [brachyura.wordpress.com] on Topsy.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s