Bakslag för fildelarna

Idag ligger The Pirate bay nere. Som en utomstående betraktare verkar luften ha gått ur sajten. Det beror kanske på den fällande domen och det faktum att sajten sägs vara till salu.

Copyright innehavarna jobbar på för fullt med att sätta din fildelare. Nu har IFPI börjat att anmäla DC++ hubbar. En gammal beprövad teknik, Magnus Mårtensson, jurist på IFPI kallar dessa hubbar för fildelningsvärldens Volvo 740.

Hans Pandeya drabbades av ännu ett bakslag. Ordförande för Global Gaming Factory X, GGF hoppade av. I artikeln kan man läsa att Pandeya vill få igång handeln i aktien. När SVD pratade med honom ville han inte kännas vid avhoppet.

Alla som är rädda om sina pengar gör rätt i att inte köpa denna typ av aktier. Man kan ju undra vad som kommer härnäst i ryktesväg? En bloggare föreslår detta.

Annonser

One comment on “Bakslag för fildelarna

  1. Well, rent fildelarmässigt så är det inte ett överdrivet stort bakslag. Det finns ett otal alternativ till Pirate Bay, och de flesta kommer åt det de söker efter genom att helt illojalt använda något av dessa alternativ. Sidan har mer av ett symboliskt värde – som en flagga, fast virtuell. Precis som om någon bränner en verklig flagga så blir folk upprörda av det, även om det rent konkret inte förändrar någonting i deras vardag.

    Tipset att undvika denna typ av aktier är sunt, dock. I alla fall för den som vill undvika bakslag. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s