Nytänk i energi frågan

Bloggaren Cornucopia har ett intressant inlägg om hur Usa skall klara sin energiförsörjning efter att produktionen av olja, gas och kol har ”peakat”. Oljan tar som alla borde veta aldrig slut. Det kommer bara att produceras mindre och mindre för varje år som går med stigande priser som följd. I Cornucopia’s inlägg kan man läsa att en kombination av vind och vattenkraft på sommaren skall användas till att producera ammoniak ur havsvatten.

Det var många år sedan jag läst kemi, men jag kommer ihåg att ammoniak inte är någon trevlig kemikalie.

Det hände en tågolycka i den skånska orten Kävlinge för knappt 15 år sedan. Med tanke på vad jag läst om den, ärr skeptisk till att vanligt folk får lov att själv handskas med denna kemikalie i stora mängder.

”Ammoniak är en färglös, frätande gas med stickande lukt. Vid mycket kraftig exponering kan andnings- och cirkulationsstillestånd inträffa.”

Länk till Socialstyrelse där olyckan beskrivs i detalj.

Någon som kan detta ämne bättre får gärna kommentera.

Jag tycker själv att vi skall bygga fler vind, vatten och våg kraftverk i Sverige istället för att importera dyr olja och gas. Varje nybyggt hus med tak åt solsidan borde ha solfångare som standard.

Kostnaden för ett nybyggt hus bör inte stiga med någon större siffra. Att låna 4,5 eller 4,6 Mkr för ett hus spelar ingen större roll på månadskostnaden. De som har arbete klarar det lätt medan de som är arbetslösa får besök av kronofogden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s