Världspremiären av Saab 9-5

Då var det dags för Saab att presentera sin ny skapelse, den nya 9-5:an. För de som har följt med Saabs, minst sagt dramatiska år är denna bilmodell inget nytt. Bilder och text har visats tidigare.

Saab satsar allt på ett kort. Denna modell måste lyckas annars är det kört. Även om Saab 9-5 blir en framgång, är det först 2012 när en ny variant av 9-3 modellen lanseras som bolaget sägs uppvisa positivt kassaflöde. Det kinesiska bolaget BAIC har börjat visa på en hög svansföring.

Christian von Koenigsegg känner ingen ångest för att kineserna skall kvadda bolaget och dess varumärke, samt stjäla den värdefulla tekniken(vilken den nu är). ”Vi kan hjälpa varandra” säger kinesen Wang Dazong, VD på BAIC.

Volvo PV har med sitt modellprogram mycket bättre förutsättningar att lyckas. Volvo är idag på väg att profilera sig stort inom miljöbilar. Den nya serien DRIVe ger en förbrukning på snåla 0,39 liter per mil. 2012 kommer Volvo PV med en plug-in hybrid. Med en normal körcykel kommer denna bil att dra 0,19 liter per mil då man kan köra 5 mil på batteri. Någon liten småbil lär det inte vara fråga om. Det kommer att bli en V70 med 100 hkr elmotor som backas upp av en snål 205 hkr diesel.

Ford är tvärsäkra, de vill sälja Volvo PV, när det finns köpare som betalar rätt pris.

Annonser

One comment on “Världspremiären av Saab 9-5

  1. SAAB ligger mkt bra till med sina insikter om etanol som framtidens bräsnle. Samma anlys gör Scania.
    Att bara erbjuda ”snåldieslar” är ett resultat som fossillobbyn vill se, och leder bara till att klimatomställningen och krig och elände som kommer av oljeberoendet, förlängs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s