FED rör ej ränta

Amerikanska centralbanken Federal Reserve, FED beslöt att behålla räntan oförändrad inom intervallet 0,0 – 0,25 %. Dagens Nyheter tolkar detta som en positiv signal.

En viss återhämtning är att skymta för de amerikanska hushållens konsumtion. De finansiella marknaderna har förbättrats och aktiviteten på fastighetsmarknaden har ökat. FED signalerar att styrräntan kommer att hållas låg ett bra tag framöver. Samma budskap som den svenska Riksbanken har gått ut med.

Läste i dagens utgåva av Affärsvärlden, AFV en krönika av Olof Manner där han tror att Riksbanken kommer att höja sin styrränta betydligt snabbare. Upp mot 4 % kommer den att ligga på i slutet av 2010. De rörliga bostadlånen kommer då att ligga på 5-7 %. De som idag betalar 4 000 kr i ränta per månad får se den stiga till 16 000 kr.

FED’s beslut signalerar att Usa inte på långa vägar är på väg att återhämta sig. Ska man tro Peter Schiff är vi i början av den stora kraschen. Schiff har nu kommit ut med sin uppdaterade bok Crash Proof. Här berättar han om första utgåvan.

Jag tolkar det som att dollarn kommer att fortsätta ner i källaren. Priset på guld i dollar kommer att fortsätta stiga. Detta som en direkt följd av den ökande penningmängden. En större mängd nytryckta dollar kommer att söka sig till guld. Detta är Peter Schiffs bärande investerings idé.

För de som är mer intresserad av guld, kan läsa Tavexs blogg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s