I Afrika äter man djurfoder?

I dagarn har två ”skandaler” eller väckarklockor ringt i Sverige. Den ena är att affärer slänger tusentals ton med ätliga matvaror som har dagar kvar innan ”bäst före” datumet har gått ut. Den andra ytterligheten är att man har sålt upp till 27 år gammalt kött till restauranger i Polen. Det som knappt kan användas till djurfoder är tillräckligt bra för polacker att äta.

Försäljningen har skett via en mellanhand. Villkoret har varit att det inte får säljas som människomat inom EU. Utanför EU, t.ex i Afrika är det helt ok att säljas. Anser de svenska myndigheterna att folket i Afrika är djur, eller är detta bara en släng av neokolonialism?

SVD har i sin grävande journalistik upptäckt att även folket i Sverige håller på att få sig en dos av detta djurfoder. På internet kan man tydligen köpa lapskojs från detta civila lager. Via ännu en bulvan. För Livsmedelsverket var detta en nyhet.

Jordbruksverket har hamnat i blåsväder. I högsta grad omoraliskt och kanske olagligt. Har man åsikter om Jordbruksverket kan man skriva till Generaldirektören, mats.persson@jordbruksverket.se.

Avslöjandet är ett joint-venture med polsk tv och har tagit 8 månader att genomföra.

När Sverige en gång hade ett försvar, fick de svenska ”afrikanerna”, de värnpliktiga äta upp de utgångna burkarna med Lapskojs. Enligt rykten var detta något som var fruktat.

Annonser

6 comments on “I Afrika äter man djurfoder?

 1. Det kanske helt gått dig förbi att anledningen till att det inte får säljas som människoföda inom EU inte beror på att det skulle vara otjänligt som människoföda utan på grund av att det skulle medföra dumpning av köttpriserna. På samma sätt är det ok att sälja på övriga världsmarknaden då man från EU:s sida inte ser det som ett problem att priser dumpas på andra marknader.

  Så, det är inte fråga om någon skum människosyn utan ett ekonomiskt krav från EU.

 2. Maybe it saves a gorilla or 2 if the Africans like it why the fuss obviusly none of You have lived in Africa. better old meat than none,or an animal that been dead in a snare for a week. be real. It seems Your country is inhabited by nannies . where is the vikings. did they not produce any offspring.

  Just curius

 3. 150 år gamla konserver är fullt ätbara, de är lika användbara och fräscha som när de förpackades. Det enda som händer med helkonserv är sönderfall, det härsknar inte och det ruttnar inte.

  Allt kött befinner sig i föruttnelsestadium. Man hänger ju köttet innan man styckar för att det ska börja ruttna.

 4. To Fe N Gonzales!

  Actually I have lived in Africa! And just because people barely have food to eat doesn’t mean that it’s right to give them what we wouldn’t give to our children! If we want to do good we can send them fresh food!

  Till fröken/herr vulgus!

  Tror du att bäst före datum sätts på konserver för skojs skull? Och tror du att det vid sönderfall inte bildas farliga biprodukter som kan leda till förgiftning? Och tror du att om konserverna verkligen var så bra som du påstår, att de då inte skulle säljas i Sverige?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s