Folkstorm mot Wanjas Folksam

Folkskam har gjort det igen. Det skrev bloggen om förra helgen. Bolaget har sagt att de kommer att halvera utbetalningarna på sin PRO grupplivförsäkring.

Försäkringen ger max ett prisbasbelopp, ca 41 000 kr vid dödsfall. Kritiken mot Folksam från framför allt kunder har varit stor. SVT Plus gick hårt åt Folksam när de undrar hur de kan lägga 4 miljarder på Swedbank aktier men inte hålla ingångna avtal.

I Aftonbladets artikel står det att avtalet är livsvarigt. En icke jurist kan få för sig att det betyder att avtalet skall hållas till försäkringstagaren avlider. Folksam hänvisar till att termen betyder att någon form av ersättning betalas ut den dag försäkringstagaren avlider. Livsvarigt skall väl då betyda att de får gärna leva länge, betala mycket och få litet.

Folksam har nu blivit så rädda för sina kunder att de tänker barikadera sig mot kunderna och ”boosta” säkerheten med utökad vaktstyrka.

För de som inte viste det, socialdemokraten och LO ordföranden Wanja Lundby-Wedin ligger bakom detta beslut(ordförande i Folksam Sak). Hon klantade sig förra gången i AMF styrelse. Undrar hur hon kommer att slingra sig ur detta? Miljontals människor i Sverige är nu drabbade av Wanja.

Jan Myrdal ryter till i Newmill. Han tycker att pensionärer skall bojkotta Folksam. Det gäller nog de flesta av deras kunder.

Annonser

4 comments on “Folkstorm mot Wanjas Folksam

  1. Det är Folksam Liv som tagit beslutet. Wanja varken får eller vill ”lägga” sig i vad Folksam Liv gör eftersom hon är ordförande i Folksam Sak ( Finansinspektionens krav ).

    • Tack Elisabeth. Det är alltid trevligt när man får feedback på artiklarna.

      Rättelse: Livbolagen har en svag ställning mot sakbolagen. Skandia Liv var nickedockor och ställde upp på konstigheter som kom från ”vanliga” Skandia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s