En grisuppfödare tar timeout

Det var väldigt väntat att ordföranden för Swedish Meat, Lars Hultström tar en time out. Han verkar mest lida av en black out. Svensk grisuppfödning har haft en hög svansföring den senaste tiden, innan bilder och filmer läckte ut till media. Deras kollegor i Danmark har inte skött sig fick vi veta för ett tag sedan. Nu kommer det fram att det är ännu värre i Sverige.

Det intressanta är att det är högsta hönset, eller skall man säga grisen, som själv har åkt fast. Han har inte rent mjöl i påsen.

Mina kunskaper om grisar och hur man föder upp dem är icke existerande. Bloggaren Cornucopia har skrivit en lång och intensiv artikel i ämnet. Min reflektion är hans jämförelse mellan gris och pensionär. Pensionärer vanvårdas dagligen, då och då med dödlig utgång. Det skrivs inte så mycket om det längre.

Folk har ett givet val, sluta äta kött och stöd inte denna verksamhet. Jag tänker själv fortsätta äta kött. Däremot vill jag veta om det är svensk plågad gris innan jag köper.

Annonser

3 comments on “En grisuppfödare tar timeout

 1. Svinigt Hultström!
  På Lars Hultströms fina gård i Sverige ligger grisarna och plågas till döds och äter sen upp varandra.
  Hultström är styrelseordförande i Swedish Meat och också hedervärd styrelse medlem i Svenska Djurhälsovården.
  Men medierna får idag inga svar och förklaringar från Hultström om hans vanvård av grisarna, hans telefonsvarare meddelar att ”han tagit time-out”.
  Så praktiskt för honom.
  Gangster!

 2. Det känns bra att såna här missförhållanden kommer ut! Idag finns en övertro på att svensk köttproduktion är så bra, men som jag ser det så behöver man som konsument veta mer än att köttet är svenskt…

  Vi driver ett krav-certifierat slakteri i Roslagen och vi samarbetar bara med gårdar som dels är Krav eller eko-certifierade och dels som vi själva känner att vi kan stå för.

  Så det jag vill säga är att det finns bra alteranativ, det svåra är att hitta dom!

 3. Om en gris äter upp en död gris är detta rimligen ett naturligt beteende från grisens sida.

  Varför skall det vara så konstigt att tänka sig att grisar i likhet med människor gillar fläsk? Det är inte så mycket konstigare än att en hund gärna äter upp en tupp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s