Folksam gör helt om

Folksam har tidigare i år fått mycket kritik för att de vill sänka ersättningen för sin PRO grupplivförsäkring. Många kunder, pensionärer, har felaktigt fått uppfattningen att de sparat till sin begravning.

Försäkringen har tidigare varit lönsam för Folksam. Inbetalningarna har täckt utbetalningarna och givit ett bra kassaflöde. De framtida utbetalningarna har bokförts som en skuld. Med lite trixande har problemet skjutits på framtiden. I år var det dags för framtiden att uppenbara sig!

Nu har folksam inte råd att betala ut vad de lovat. Lösningen blev att sänka utbetalningen. Folksams varumärke har lidit skada av denna handling.

Nu vill Folksam göra bot och bättring, säger de själva. Deras bot består av att de vill höja premien men behålla ersättningsnivån.

Den pensionär som funderar på denna typ av försäkring bör noga överväga att inte teckna. Det är bättre att själv spara ihop ett kapital än att betala för en dyr men osäker försäkring.

Har man båda fötterna i graven är det däremot en idé att fortsätta betala. De anhöriga blir i alla fall ”rika” på dödsfallet.

Annonser

One comment on “Folksam gör helt om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s