Vargslakten i Skåne

Nu har halvdanskarna nere i Skåne också börjat jaga varg. Problemet är att det inte finns någon vild vargstam i Höör. Det ”löste” sig genom att man fick skjuta varg som ”rymt” från Skånes djurpark.

Det kan man i alla fall läsa på Tidningen Expressens sida. I morgon söndag ska djurparken komma med mer information. Sydsvenskan har också en artikel men den hänvisar mest till Expressen. DN och SVD har liknande artiklar.

Sverige har på ett par veckor lyckats reducera sin vargstam rejält. Inaveln i vargflocken minskar, antalet inavlade individer är kraftigt reducerad.

Annonser

4 comments on “Vargslakten i Skåne

  1. Dock kan man fråga sig hur vargstammen kan bli mindre inavlad när 10 procent av beståndet avlivas. Logiskt sett borde det leda till en ökad inavel.

    Man kan även ställa sig frågan om någon har brytt sig om att informera de ryska och finska vargarna om att de minsann ska traska in i Sverige för att spä ut den genetiska vargpoolen.

  2. Varför skickade man inte dit vargkramaren Christina Lindberg, för hon berättade ju i tv ,hur hon klappat helsnälla vargar på Kolmårdens djurpark!

    Tama och mätta vargar kan ju aldrig ställa till några problem eller hur?

  3. Ping: Skånska vargen är utrotad! « Brachyura’s finans blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s