Skånska vargen är utrotad!

I går kunde man läsa att ett par vargar rymt från Skånes Djurpark. På söndagen skulle någon form av kommuniké utges från djurparken.

Min artikel, Vargslakt i Skåne har uppmärksammats av jägarna på deras forum. Det förefaller som en del av jägarna tycker att det är bra med vargslakten i Skåne, det tar fokus från vargjakten i resten av landet. Läs själva och skapa er en egen uppfattning.

Det visade sig vara ännu värre än man kunde ana. Personalen i djurparken ledd av djurförman Johan Lindström har utrotad hela beståndet av ”Skånsk varg”. ”Jag anser att vi har gjort helt rätt, säger Johan Lindström, djurförman på Skånes djurpark till TT”. Det kan man läsa i tidningen Sydsvenskans nätupplaga.

Den kända Jonas Wahlström(ej finansmannen med samma namn) säger att vargen är ofarlig, det var 200 år sedan en människa blev dödad av en varg som hade rabies. Det kanske inte gäller för den skånska vargen?

Tilltaget av halvdanskarna nere i Skåne har väckt stor uppmärksamhet i media. DN, SVD och GP har alla skrivit om tilltaget.

Bloggens expertis är varken, vargar, jakt eller gruppdynamik i vargflockar. Det fick bli ett litet avbrott i från det vanliga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s