Grekland, ett fall för Lyxfällan

Det dröjde en dag innan Grekerna ville ha förskott på lånet. Låt oss leka med tanken att landet Grekland skulle delta i tv programmet Lyxfällan.

Det hela börjar med att det styvmoderliga Tyskland skriver till Lyxfällan och berättar om hur slösaktiga och dankslagna Grekerna tycks vara. Charlie och Mattias tycker det låter intressant och tar sin sponsrade bil och åker iväg.

Mattias vill genast se alla papper vilket Grekland inte kan visa upp. De som finns är förfalskade. Charlie går runt och ser allt som köpts in på kredit de senaste 10 åren.

Dags för budgettavlan

Vid den fösta budgettavlan blir det svårt. Tänk alla lastbilar med euro sedlar som skall placeras ut. Under punkten lån blir det ett förfärande antal lastbilar. Detta är det värsta Charlie och Mattias någonsin bevittnat. Duon är inte alls säkra på att de kan reda upp eländet men är villiga att göra ett försök. I mot prestation måste Grekland skriva på ett kontrakt.

Grekland skall:

  • Sluta ljuga om sin statistik
  • Sluta leva på lånade pengar
  • Öka skatterna
  • Sänka pensionerna
  • Börja betala av på sina stora lån

En besvärande nyhet är att 8,5 miljarder euro skall betalas den 19 maj, annars blir det konkurs.

Charlie och Mattias lyckas under helgen att få Eu och Banken ECB med på att slå i hop all småkrediter och samla allt i ett nytt lån. Vanliga banker är skeptiska och avstår.

I nästa del efter reklamen får vi förhoppningsvis se hur det gick för Charlie när han med en pedagogisk lärare till hjälp försöker lära Grekland att man inte skall ljuga med sin statistik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s