PEAB begärs i konkurs

Det stora byggnadsföretaget, PEAB, bördigt från det ”Skånska höglandet”, åsen eller rent formellt Hallandsåsen har begärts i konkurs. Företaget Karlskrona byggnadsställningar har begärt PEAB Sverige i konkurs. De har enligt egen utsago hyrt ut byggnadsställningar till PEAB men inte fått betalt. I fyra månader har de försökt men inget har hänt. Det rör sig totalt om 260 000 kr.

PEAB å sin sida hävdar att så inte är fallet. Enligt PEAB händer det då och då att de får betalningsföreläggande men konkursansökan är något nytt. Finansdirektören på PEAB, Mats Leifland är förvånad. Bolaget har ett eget kapital på minst en miljard kronor.

Man kan undra vad som är rätt och fel. Ingen rök utan eld. De stora bolagen har under finanskrisen satt i system att dröja med betalningarna. Mindre leverantörer har då kommit i kläm. I PEABs fall kan det handla om en anställd som slarvat. Det ser inte bra ut för de som skall leverera varor och tjänster till PEAB. Kanske en och annan som tvekar att leverera till ett bolag som är begärt i konkurs.

VD för PEAB är Mats Paulsson, hans bror Erik Paulsson har under finanskrisen stundtals haft det svårt med sin tunga belåning i bolaget Brinova. PEAB bröderna har bitvis haft en hel del snåriga och invecklade affärer ihop.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s