Split i H&M

Då var splitten i Hennes & Mauritz, H&M avklarad. Man har med andra ord dubbelt så många aktier på depån. Varje gång något stort bolag gör en liknande manöver brukar små och mikro spararna bli rädda. Ett tips är att läsa på och följa med hur det går för investeringarna.

H&M har varit en hygglig investering de senaste två åren. Tyvärr har nästan hela 2000 talet varit ett förlorat årtionde. Aktien var högt värderad när Fabian Månsson fick sparken. Nu ska man skilja på aktie och bolag. H&M har gjort en exceptionellt bra resa. Antalet butiker har mer än fördubblats sedan denna bloggare började köpa in sig i bolaget. Nuförtiden är utdelningen rätt så hygglig. Varje år tickar den upp.

Någon analys behöver jag inte skriva. Det är som att gå över ån efter vatten. Idag gjorde tidningen Affärsvärlden en analys som man kan läsa tidningen.

Ett bolag som kanske har lite H&M kaliber är det lilla bolaget Wesc. Avanza skriver en liten analys och det man läser låter intressant. Bloggaren Finansmamman är dock lite mer skeptisk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s