Budet på Boralex Power Income Fund

I veckan såldes innehavet i Boralex Power Income Fund, kallat Boralex. Boralex har varit en trevlig investering, värdestegringen på ca ett och ett halvt år har uppgått till knappt 29 %. Till det skall läggas erhållna utdelningar.

I skrivande stund ger Boralex en direktavkastning på 8,7 %. Vid investeringstillfället var den betydligt högre. Den kanadensiska trusten har haft en del problem med sin investering i bioenergi. Ett vedeldat kraftverk fick problem när tillgången på ved sinade och huvudkunden fick ekonomiska problem.

Resultatet för Boralex blev tyvärr att de fick sänka sin utdelning. Det bör nämnas att när jag började köpa in andelar i denna trust, stod den kanadensiska dollarn i ca 6,5 kr. I dag står den i 7,46, vilket innebär att halva vinsten uppkom genom valutaförändringar. Nåväl vinst är en vinst så 30 % + ca 15 till i utdelning har varit lyckat på ett och ett halvt år.

Skälet till försäljningen är budet från Boralex Inc, den 3:e maj. Boralex Inc erbjuder $5 för varje unit och betalar med en debenture som ska ge 6,25 % i årsavkastning. Till detta finns en komponent som påminner om en option. Till en 70 % premium kan man konvertera till aktier i Boralex Inc. Nu ska jag medge att jag inte har läst på om alla detaljer.

Boralex Inc är ett intressant bolag. Fokuserat på förnyelsebar energi men de delar inte ut några pengar. Debentures vill jag inte äga. För mig återstod det att sälja över marknaden och investera i andra intressanta möjligheter. Budet är snålt och denna blogg är inte ensam om att tycka det. En liten spelare har ofta bara möjligheten att rösta med fötterna.

Där det finns en vakans i portföljen finns det en möjlighet! Hoppas ni läsare av denna blogg har haft en trevlig midsommar!

English:

My view on the Boralex Power Income Fund offer by Boralex Inc. Google translate 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s