Bra drag i Midway Holding

Idag gick Midway Holdings aktier bra på börsen. A aktien som är mycket olikvid gick upp med 21% till 46 kr i sluthandeln. Volymen var dryg 5K aktier vilket är mycket. B aktien var även den frekvent handlad. 268K aktier blev facit för dagen och 16 % upp för B aktien. Ingen dålig dag med andra ord.

Dagen till ära kom tidningen Affärsvärlden med en positiv analys. Midway äger ett antal byggbolag med byggställnings leverantören HAKI som främsta innehav i byggsektorn. Midway har ägt bolaget sedan 1991. Byggrelaterade bolag är populära just nu. Sektorrotation kallas det när alla bolag i en viss sektor mer eller mindre värderas upp samtidigt.

Innevarande bloggar har sedan lång tid tillbaka, haft ett symboliskt innehav i bolaget. Innan dess var man ägare till några aktier i föregångaren till Midway Holding, nämligen Skåne-Gripen.

Det har varit en berg och dal bana men oftast har utdelningen varit bra. Ibland väldigt bra, runt 6-7 %. Nuvarande utdelning på 1 krona ger en direktavkastning på 2,5 % vilket är magert. Gissningsvis kommer nästa år att bjuda på en tvåkrona eller lite mer. Huvudägaren i Midway, Tibia konsult ägs av Sten K Johnson, arbetande ordförande i bolaget. Han gillar höga utdelningar.

Bolaget lämnade rapport för Q3 den 25 oktober. Bolaget säger själv att de har 300 miljoner kr att köpa nya bolag för om rätt tillfälle ges. Ett kort utdrag från rapporten följer nedan.

- Nettoomsättning: 1 442 Mkr (1 247 Mkr) 
 
- Resultat före skatt: 34 Mkr (-7 Mkr) 
- Periodens resultat: 24 Mkr (-9 Mkr) 
 
- Resultat per aktie: 0,98 kr (-0,36 kr) 

Bloggaren Stockman berättar om en skojig anekdot. Sten K har inte alltid gjort bra affärer. I början av sin karriär köpte han aktier i Algots som gick i konkurs samma dag köpet gick igenom. Den lärdomen har säkert sparat in många miljoner till Sten K och oss aktieägare som har följt med på resan genom åren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s