Kampen mot FRÖ lagen

Då har man spenderat denna kväll med att sätta sig in i Jorbruksverkets senaste påfund. De vill kort och gott verka för att vi svenska hobbyodlare ska tvingas köpa utländska genmanipulerade fröer med dålig grobarhet. Små frö företag skall tvingas till så höga registreringskostnader att de upphör med sin verksamhet.

I slutändan ska vi konsumenter tvingas att äta ”kemiskt avfall” från stora multibolag. McDonalds må vara en bra investering, men deras mat är hälsovådlig. FRA är inget mot vad FRÖ lagen kan ställa till med. Vill man inte bli övervakad, sluta använd telefon och datamaskin. Det är svårare att äta friska grönsaker om det inte längre går att odla några(inga FRÖ’n). Vi konsumenter borde själva få välja vad vi vill äta.

Detta är inget nytt. Har man läst boken Svart Jord, skriven av författaren Gunnar Lindstedt, kan man lätt ana vart det barkar.

Sagt och gjort här finns Östersjökrabban, Brachyuras remissvar till Jordbruksverket på ”Dnr 22-9337/10 Föreskrift om bevarandesorter och amatörsorter av köksväxter”.

Jag får passa på att tacka andra medbloggare i bloggosfären för ett mycket gott arbete. På kort tid, ett par dagar har de gjort ett utomordentligt arbete med att trumma igång opinionen för denna viktiga sak. Utan att upprepa vad andra har skrivit bättre kan jag länka till de bloggar jag läste och som fick mig att skriva ovan nämnda remissvar.

Slutligen så har Expressen skrivit en liten artikel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s