Vill du ha Bältros eller en Palm?

Att skriva om politik brukar generera flest besök på denna blogg. Det finns alltid någon som tycker att det som skrivs är bra. I många fall tycker publiken att det inte är lika bra. Kastar man det i vattnet måste det flyta. Så enkelt är det. Denna underfundiga mening är i många fall dubbelbottnad.

Krisen inom socialdemokratin kulminerade förra helgen med att Mona Sahlin fick sparken. Vi har inte sett slutet på Mona än på ett tag. Hon är försörjd av staten på livstid men kommer säkert att dyka upp som en maktmänniska i något sammanhang.

Vem står nu på tur att leda vårt statsbärande parti? Förlåt, jag skrev fel. Vårt före detta statsbärande parti. Vem kommer att ta plats?

Just nu kanske det är två namn man tänker på. Thomas Östros, sägs vara en klassisk högerman högt utbildad inom ekonomi. Hans tänkande bidrog till att Socialdemokraterna förlorade valet. Sänkt ränta lovade han och att Mona skulle sitta kvar efter en valförlust.

I andra änden av ringhörnan står den nästan 10 år yngre förmågan Veronica Palm. Hon har gjort en raketkarriär inom det politiska. Ligger långt åt vänster enligt vad man läst.

Kandidaterna kör stenhårt med ”poker face”. Nej, nej och nej säger de på frågan om de vill ta över efter Mona. En som verkar ha lämnat ett rakt och klart besked är Per Nuder. Han ska bli konsult.

Annonser

One comment on “Vill du ha Bältros eller en Palm?

  1. Intressant och ganska mycket mina egna reflektioner (och jag hade i sak föredragit Palm), dock känns det lite som falsk marknadsföring, för givetvis kom jag hit när jag var ute och sökte på bältros:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s