Garanterad avkastning på 9,4% för en aktiesparare

Idag har jag ansökt om att få en garanterad avkastning, 9,4 % på årsbasis. Ansöka om att tjäna pengar. Visst låter det bra! Det för tankarna tillbaka på 70 talet.

Riktigt så illa är det nu inte. Undertecknad bloggare har varit medlem i Sveriges Aktiesparares Riskförbund under många år. Exakt hur många kan jag inte komma ihåg.

I skrivande stund kostar ett medlemskap 465 kr på årsbasis. Blir man ständig medlem, livet ut kostar det 4900 kr. Priset gäller för den minoritet som är under 65 år. Utgår man ifrån tanken att man ska leva några år till och att Aktiespararna kommer att leva längre än man själv, då kan det bli en god affär.

Avkastningen, den uteblivna medlemsavgiften dividerat med kostnaden på 4900 ger en avkastning på 9,48 % vilket får sägas vara mycket bra. Före skatt vill säga. Räknar man på antingen kapitalskatt eller inkomstskatt blir avkastningen ännu högre.

9,48 % är en sådan hög avkastning att man till och med kan låna till beloppet.

Hur som helst kan jag varmt rekomendera alla som är intresserad av aktier, näringsliv eller sparande i allmänhet att gå med i Aktiespararna. Den främsta förmånen är tidningen, den är jättebra. Har läst den i över 20 år och hämtat mycket inspiration till investeringar. Aktiespararna håller regelbundet träffar runt omkring i landet. De är väl värda ett besök.

Den viktigaste personen i ett bolag är VD’n . Han(nästan alltid en hane) kan man klämma på pulsen och ställa frågor till och bilda sig en uppfattning som man inte får när man läser historiska siffror i en årsredovisning.

Annonser

One comment on “Garanterad avkastning på 9,4% för en aktiesparare

  1. Ping: 10,1 % i avkastning « Brachyura’s finans blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s