FatBoy går på gym

2011 nytt år! Nya möjligheter. Om 2010 blev ett skitår kan år 2011 bara bli bättre! Friskt vågat hälften vunnet som det heter.

FatBoy är en medel Svensson som väger ”några kilo” för mycket. Kilona kommer smygande under åren. Ett, tu, tre så väger h*n över 125 pannor. Något måste göras. I bakfyllan bultar det där nyårslöftet att ”gå ner i vikt”. Att ta små stillsamma promenader hjälper inte. Det är provat i några år. Ofta slutar det med en runda till kiosken eller den lokala affären där h*n ska ”unna” sig något då allt annat är kasst.

Choklad har positiva effekter på hälsan i måttliga doser. Läste i Wikipedia artikeln att deprimerade äter mer choklad än övriga befolkningen. Missbruk av choklad bör få allvarliga konsekvenser för hälsan. När man roar sig med att titta på TV3’s lyxfällan är det chips, godis, läsk och choklad som missbrukas för att döva samvetet över dålig ekonomi. Lägg till snus och cigaretter så blir bilden komplett.

FatBoy gör kanske slag i saken och går till ett gym och köper ett årskort. Det sker oftast i januari månad. Gym och hälsobranschen säljer mycket i januari. Besöksfrekvensen brukar vara starkt avtagande några veckor senare. Dock är årskortet sålt. Många gym envisas med att sälja sina kort med autogiro. Nästa år behöver FatBoy inte gå till sitt lokala gym och köpa ett kort. Det förnyas automatiskt.

FatBoy ligger risigt till om Centern för sin vilja igenom. Stefan Hanna vill att fetingar ska betala högra skatt än de som är smala. Fetingar kostar mer för samhället tycker han. I alla fall om man läser mellan raderna. Nu har väl ingen hört talas om denna Stefan Hanna innan dennes utspel. Han gör väl detta bara för att profilera sig? Partikollegan Magnus Andersson tycker det är en dålig idé. Kan väl tyckas vara ett smart inlägg i en nyårsfattig debatt. Tyvärr luktar det bröstpump om det hela.

Vad finns det då för möjligheter att investera i denna bransch? Kanske ett uppslag för en kommande artikel?

Annonser

One comment on “FatBoy går på gym

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s