Investor ner i bonusträsket

Investor gör det igen. Bolaget kör ner sig i bonusträsket ännu en gång. 2003 kom det fram att Investors dåvarande ordförande Percy Barnevik, hade hämtat ut sin lilla pension från ABB, på 901 Mkr i en klumpsumma. Pension i förskott och nära miljarden från ett företag som var konkursmässigt var till och med för mycket för familjen Wallenberg. Patriarken Peter Wallenberg gick ut i media och erkände att han inte hade en aning om att det skulle bli sådana siffror. Han kunde helt enkelt inte räkna. Skolan var kanske inte bättre förr?

Dagens bonusskandal i Investor har precis börjat att rulla på. Vi får se om det tar fart bland teflonkostymerna på Arsenalsgatan 8 C. VD’n för Investor, Börje Ekholm har i slutet av 90 talet investerat ca 5 miljoner kr, vilket har visat sig bli mycket lyckat. Vinsten är till dags datum 110 miljoner och mer ska det bli. Tyvärr är det inga riktiga investeringar. Investor har varit med på tåget med betydligt större belopp men bara fått runt 13 % i avkastning per år. Börje Ekholms investeringar förefaller således ”riggade”.  En förtäckt bonus.

Ekholm verkar inte vara en VD man kan lita på. När SVD intervjuar honom slingrar han sig som en mask. Anders Cervenka på SVD skriver en artikel som dryper av ironi.

Som en liten aktieägare i Investor är man inte förvånad, men besviken. Man kan ju hoppas att familjen Wallenberg skulle lära sig något av förra skandalen men det är väl för mycket begärt?

Kasta ut Ekholm och sätt in en riktig hårding(en nutida MW?). En som bara har en krona i årslön men får betalt efter prestation.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s