Varning för AAXSUS LED lampor

Köpte två st dimbara 4w LED lampor från Mediamarkt. Den första lampan bokstavligt ”small av” i handen på mig när jag monterade den i E27 sockeln. Lampa nummer två höll drygt två dygn innan jag hörde en dov knall i hallen och det blev mörkt på torpet. Lampan gick helt enkelt sönder och en propp gick i proppskåpet. Bytade ut proppen och provade lampan, mest för att testa och vara på den säkra sidan. Resultatet lät inte vänta på sig. Proppen gick igen och det blev mörkt på torpet.

Härmed vill jag varna andra konsumenter av LED lampor att inte köpa några lampor från företaget AAXSUS, då de uppenbarligen är av dålig kvalitet och farliga(annars hade inte säkringen löst ut). Tillverkade i Kina och kostade 249 kr styck. Enligt egen utsago skulle de hålla i 40 000 timmar. Jag lyckades hålla dem i livet knappt 40 timmar…

Reklamationen till Mediamarkt gick bra. Jag beskrev felet och fick ett tillgodo kvitto. Kommer att köpa fler produkter av Mediamarkt.

Denna bloggare är en LED entusiast och ”early adopter” inom belysning för hemmabruk.

Annonser

17 comments on “Varning för AAXSUS LED lampor

 1. Det är bra att du ger lite konsumentupplysning så att man vet vad man ska undvika. Ingen poäng med att tända ljuset om det blir mörkt.

  I likhet med dig har även jag bara positiva erfarenhet av MediaMarkt.

 2. Blev intresserad av att kolla upp aaxsus efter din dåliga erfarenhet. Jag är själv positiv till LED som belysning.
  Jag köpte 1st 3x1W spotlampa dimbar (199 teknikmag).
  Har använt den i 3 veckor utan problem, jag får nog påstå att den lyser starkare än andra ledlampor jag köpt tidigare. lite väl varmvit, men helt ok.

  • Tack för din kommentar.

   Jag har en fungerande AAXSUS LED lampa (en stor på runt 3w) som har lyser dygnet runt sedan några månader tillbaka. Den har fungerat bra.

   Rik av en erfarenheten köpte jag fler lampor. Då råkade jag ut för det jag skrev i inlägget. Otur?

 3. Bra att informera om produkter, tittade på deras hemsida och de verkar ha tagit hem vissa produkter. Kanske är det en av dessa.

  http://aaxsus.se/blog/problem-med-vissa-artiklar/

  Tycker du skall ta kontakt med dem om du haft problem, det hade jag gjort.

  Har själv provat lite olika lampor både från Philps helt ok och Osram.

  Vad gäller aaxsus så har jag inte haft dålig erfarenheter, har deras GU10 4W, GU10 3x1W köpt på nätet och är nöjd, jätte bra ljus, första riktigt varma led:en jag hittat. Kommer köpa mer av dem då jag tycker att de funkat bra för mig. Tråkigt dock att du haft dålig erfarenhet.

  /Johan

  • Tack för kommentaren! Skoj att du är nöjd med ditt inköp. Som jag skrivit i en tidigare kommentar har jag en Aaxsus LED som fungerar.

   Det senaste inköpet förskräcker. Den enskilde konsumenten varnas för Aaxus LED lampor. När företaget tar sig i kragen och säljer fungerande LED lampor som ersätter en normal 40w lampa kommer jag att ge dem en ny chans. Jag är en ”early adopter” när det gäller LED lampor. En LED lampa ska inte ”smälla av” i handen och dra ner en 6A säkring.

   Aaxsus LED lampor handlade jag på Media Markt och enligt konsumentköplagen reklamerades LED lamporna där. Om Media Markt vill, kan de ju alltid ringa och prata med Alexander Weiland.

 4. Det säljs tyvärr en hel del skräp inom ledbelysning.
  Under min tid inom elbranschen har jag stött på hur mycket ledprodukter som helst som inte håller måttet.
  Arbetar väldigt aktivt med belysning och olika LED lösningar och har haft möjligheten att prova riktigt många produkter.
  Att en produkt blåser säkringar är riktigt kasst… Man kan ju fråga sig vilka kontroller och tester har gjorts innan de skeppas iväg…

  En riktigt dålig sak med vissa ledtillverkare är hur det har struntas i EMC tester eller bristfälliga EMC tester.
  Vi har haft produkter från både de största leverantörerna här i Sverige till riktigt små också.

  Vi hade en ledlampa tex slog ut FM radio helt och hållet i butiken och så får det inte vara. Det va en från de största leverantörerna…….
  Elsäkerhetsverket har gjort en hel del kontroller senaste tiden vilket är superbra så träsket rensas upp.
  På nyteknik kan man läsa lite mer om vad elsäkerhetsverket har sagt i saken

  http://www.nyteknik.se/rss/nyhetsbrev_it_telekom/nyhetsbrev_it_telekom_annonser/article3271161.ece

  Johan på ELDIREKT.se

 5. Hur ska man försäkra sig om att kvaliten är hög? Alla ser ju likadana ut ”på utsidan” Jag håller själv på att sammanställa en informationssida om just led-lampor och samlar information.

 6. va roligt att du hade den upplevelsen. själv har jag haft mina lampor i fönstren tända hela tiden sen köpte dom från axxsus för 2 år sen. e det inte bättre du kollar upp din el i huset eller lägenheten. du verkar inte fixa det här moderna tydligen. inget illa. men jagg känner en hel del folk som har axxsus lampor utan några bekymmer. utebelysning osv. alltså lampor man vill ha tända hela tiden utan byta dom. så e dom jag känner fruktansvärt nöjda med axxsus led lampor. så jag förstår inte vad som händer med dina lampor. men kontakta axxsus och berätta om dina bekymmer så får du nog hjälp . mvh ledlampan 4life

 7. Har införskaffat Axxsus ledlamor av lite olika modeller och får nog säga att de är de ledlamporna som gett bäst ljus hittills och de har varit problemfria!
  Så jag kan med gott samvete rekommendera Aaxsus för andra.

  / Filip

 8. Tyvärr är kvalitén väldigt ojämn i LED-branschen. Detta avspeglar sig också i Elsäkerhetsverkets lista över försäljningsförbud. I många fall finns det dessutom LED-belysning som avger störningar på elnätet. Även om de inte är farliga så stör den ut annan utrustning – bland annat fjärravläsning. I de fallen har nätägaren dessutom rätt att konfiskera produkten.

 9. Jag har aldrig provat axxsus, men mina egna LED-lampor fungerar utmärkt. Det är inte svårt att se fördelarna med LED-belysning, men många gillar att hacka på ”nackdelarna”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s