Aktiestinsen fyller 95

Grattis på 95 år dagen! Dagens jubilar är Lennart ”Aktiestinsen” Israelsson. Aktiestinsen började läsa Göteborgs Handels och Sjöfartstidning under andra världskriget. 1946 tog han modet till sig och köpte 5 aktier i Sandviken på nyteckning. 600 kr kostade dessa aktier. Med återinvesterad utdelning och belåning i början av sin karriär är han idag mångmiljonär. Förutom detta är han den i Sverige som har längst erfarenhet från finansmarknaden.

Genom enkla hemsnickrade modeller har han blivit mångmiljonär och donator av rang. Förr var han kallad, småspararen, aktiespararen m.m. Idag är han en aktad donator och tituleras då och då finansman.

Aktiestinsen har visat att alla i nuvarande ekonomiska system kan bli rika på att jobba och investera lönen. Stinsen har ca 10 600 kr i pension men betalar över 120 000 kr i skatt per månad. Visst är det häftigt att kunna betala så mycket i skatt!

Undertecknadbloggare har i många år följt Aktiestinsen i fotspåren eller ska vi säga, följt rälsen och tillämpat vad han lärt ut.

Dagen till ära ger han en intervju i tidningen Dagens Industri. SCA är ett bolag han tror på. När Peak Oil slår till kommer skogen att bli mycket värdefull, är hans arbetshypotes.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s