Bra 2010 för Swedol

Idag redovisade mitt största innehav Swedol sitt bokslut för 2010. Bra siffror presenterades. Det viktigaste först, utdelningen.. Den höjdes från 65 öre till en krona per aktie. I skrivande stund ger det en direktavkastning på 1,6% vilket inte är något att höja ögonbrynen för. Tillväxten i utdelningen är desto mer imponerande.

Försäljningen ökade 25,8% till 1 148,5 Mkr.

Rörelseresultatet ökade med 40,5% till 134,7 Mkr.

Marginalen vart högre, 11,7% upp dryga procentenheten från 10,5%.

Nettoresultatet ökade till 100,5 Mkr med ett resultat per aktie på 3,14 kr. Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 97,9 Mkr och täcker mer än väl den föreslagna utdelningen på 32 Mkr.

Eget kapital per aktie är 12,33 kr, jämfört med aktiekursen på ca 63 kr är det riktigt dyrt.

P/E talet är knappt 20 vilket är relativt mycket. PE/G blir då 20/40 = 0,5 vilket är mycket bra. Frågan är hur länge bolaget kommer att växa?

Fyra nya butiker har öppnats under året och ett dotterbolag har startats i Norge. Utlandsexpansionen har påbörjats. Man får hoppas ledningen i Swedol inte drabbas av hybris när det går så här bra. Utsikterna för 2011 ser goda ut.

Dagens utgåva av tidningen Affärsvärlden har en artikel om Swedols huvudägare, familjen Zetterberg. Familjen Zetterberg är Oda och hennes två söner Rolf och John som äger majoriteten av aktierna i Swedol via bolaget Zelda.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s