Kancera till First North

Hittade för några dagar sedan ett intressant bolag, Kancera. Bolaget ska introduceras på First North i morgon den 25 februari. I dag kom bokslutet. Finns inget direkt att säga. Inga intäkter och bara förluster. Bolaget är ett förhoppningsbolag som inte kommer att visa någon vinst på ett antal år i bästa fall.

Idagsläget finns det två substanser som kanske kan utvecklas till läkemedel. Den första substansen ROR-1 är tänkt att bekämpa kronisk leukemi. Projekt nummer två, PFKB3-projektet ska strypa solida tumörers sockertillförsel.

Affärsidén med Kancera är att snabbare än vanligt forska fram substanser som kan säljas till större läkemedelsbolag. De stora bolagen ”bigpharma” har haft det kämpigt att ta fram nya substanser men saknar inte pengar. I olika steg mot ett färdigt läkemedel ska Kancera få betalt.

Kan det då överhuvudtaget finnas något intresse att investera i detta bolag? Jag ställer frågan till mig själv. Den är även mycket relevant för de som redan har investerat i bolaget. Kanceras ägare är väldigt namnkunniga. Först och främst, Bertil Lindkvist. Investeraren som i det dolda har byggt upp en miljardförmögenhet på udda forskningsinriktade bolag(Synetics, Diamyd m.fl) men även oljeaffärer. Kompanjonen Anders Essen-Möller är även han storägare i bolaget och sitter i styrelsen.

Svaret på frågan kommer att växla. Kommer att följa bolaget och dess aktie under vårkanten. Denna typ av bolag kan öka sitt värde ett tiotal gånger eller mer troligt läggas ner efter ett antal års fruktlösa försök.

Annonser

One comment on “Kancera till First North

  1. Ping: Odramatisk första dag för Kancera « Brachyura’s finans blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s