Hagstömer & Qviberg i vendetta?

Befinner sig herrarna Hagströmer & Qviberg i en personlig vendetta? I en artikel i tidningen SVD kan man nästan tro det. Hagströmer säger följande: ”Det är ointressant om vi är vänner eller inte. Vi har ett gemensamt uppdrag från Öresunds aktieägare att reda ut den här situationen på ett så bra sätt som möjligt. Då kan man inte sitta och ha en personlig vendetta på kontoret”.

När jag hör ordet vendetta tänker jag på boken om Carl Hamilton när han krigade med maffian. Hagströmer är likt Hamliton en adlig familj men jag hoppas det inte är den typ av vendetta Sven Hagströmer menade.

HQ historians vinnare är Catharina Lagerstam, hon en av få som varnade för vad som höll på att hända. Mats Qviberg avfärdade henne och sa att hon inte hade nerver för styrelseuppdraget. Nu kommer kanske resten(resterna) av HQ styrelsen att stämmas på hundratals miljoner.

Sedan HQ bank spekulerade sig till döds har det mesta i Öresund gått i stå. Vi aktieägare har fått en mager utveckling. Någon vink om vart bolaget är på väg har vi inte fått. Det har kliat i fingrarna att dumpa aktien. Reavinstskatten man då blir drabbad av har lugnat impulsen. Ser fram emot att kassera in utdelningen på 4,5 kr per aktie. Har även fått en liten peng för de inlösenrätter som såldes runt årsskiftet. Öresund ligger på min säljlista.

Annonser

3 comments on “Hagstömer & Qviberg i vendetta?

 1. Onkeligen verkar herrarna inte längre vara på särskilt vänskaplig nivå med varandra. Vilket så klart bör få återverkningar på bolagets verksamhet. Kanske de sitter på styrelsemötena och blänger surt på varandra.

  Öresund har länge varit en stabil aktie som gett bra utdelning till småspararna. Men nu tror jag det är läge för småfolket att fly därifrån.

 2. Du som är aktieägare borde höja rösten på stämman och be Öresund återvinna den knappa miljard man förlorat på sina HQ-aktier sedan skandalen uppdagades. Jag tror man har goda chanser i en skadeståndstalan mot styrelsen i HQ AB. Med Mats Qviberg i Öresunds styrelse så har man ju också nära till all nödvändig information och dokumentation. Lite olyckligt bara att det kanske är Mats själv som får slanta upp merparten av pengarna eftersom han ju var styrelseordförande i HQ när det begav sig. Men en person med sådan integritet som Mats kan säkert sköta denna skadeståndstalan för Öresunds räkning på ett fullgott sätt ändå.

  • Mitt aktieinnehav i Öresund är på min sälj lista. Storleken gör även att det inte kan motivers ekonomiskt att åka den långa vägen till Stockholm för att gå på bolagsstämman.

   Mats Qviberg ska definitivt inte föra Öresunds talan. Har är ju den som förhoppningsvis blir stämd och får betala många miljoner i skadestånd.

   Förr hade jag stort förtroende för Mats Qviberg men det har svalnat. Han får gärna visa att han är värd nytt förtroende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s